Ministrul de Interne din Kosovo a anunțat că a arestat o jurnalistă rusă, suspectată că ar putea fi spion, relatează Reuters și Nexta. Este vorba despre jurnalista Daria Aslamova care ar fi fost angajată în acțiuni de spionaj pentru serviciul de informații militare rus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daria Aslamova folosea legitimația de jurnalist ca acoperire, a precizat ministrul de Interne Xhelal Svecla.

Aslamova a fost eliberată din lipsă de probe, potrivit Nexta.

Ministrul de interne din Kosovo a precizat însă că, în baza legii, aceasta a fost declarată persoana non-grata. Astfel, Daria Aslamova are interdicție de intrare în Kosovo pentru o perioadă de 5 ani.

Aslamova, care lucrează pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda, a fost citată de presa rusă spunând că a fost eliberată și se află acum în orașul sârb Raska. Aslamova și ziarul la care lucrează nu au comentat acuzațiile de spionaj.

Svecla a publicat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii ale jurnalistei, alături de ministrul rus de externe Serghei Lavrov și alta cu președintele sirian Bashar al-Assad.

Rusia este principalul aliat al Serbiei și la fel ca și Belgradul este împotriva independenței Kosovo.

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia au izbucnit recent și au ajuns săptămâna trecută la apogeu, după ce Kosovo a declarat că îi va obliga pe sârbii care locuiesc în nordul țării și care folosesc numerele de înmatriculare ale mașinilor sârbe să solicite plăcuțele eliberate de instituțiile din Pristina. Măsura a fost ulterior amânată.

Etnicii sârbi reprezintă aproximativ 5% din populația din Kosovo, majoritar albaneză.

Într-un alt incident, poliția din Kosovo a declarat că una dintre patrulele lor a fost atacată.