Douăsprezece persoane au fost ucise după ce un autobuz care transporta pelerini polonezi a virat sâmbătă de pe un drum din Croația și a ajuns într-un șanț, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, toți cei 32 de pasageri supraviețuitori sunt răniți, dintre care 19 în stare gravă. Pasagerii, printre care se aflau trei preoți și șase călugărițe, erau într-un pelerinaj organizat de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif. Ei călătoreau la Medjugorje, un altar catolic din Bosnia.

Pasagerii erau toți adulți polonezi, a declarat Ministerul polonez de Externe, potrivit BBC. Toți erau pelerini în principal din Radom și Sokolow din provincia Masovian, unde se află și capitala Poloniei Varșovia.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 05:40 (04:50 GMT), când autobuzul în care călătoreau a virat de pe drumul A4 dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb.

Miracolul din Medjugorje

Ministrul justiției și procurorul general al Poloniei au ordonat Parchetului din Varșovia să lanseze o anchetă cu privire la cauza tragediei, iar doi miniștri polonezi se îndreaptă spre Croația în urma incidentului.

Premierul croat Andrej Plenković a transmis condoleanțe familiilor victimelor, adăugând într-o postare pe Twitter că serviciile de urgență fac tot posibilul pentru a-i ajuta pe răniți.

Pelerinajele în orășelul Medjugorje sunt foarte populare în Polonia, în urma unor relatări conform cărora copiii din regiune au văzut acolo o viziune a Fecioarei Maria în anii 1980.

(știre actualizată)