Expertul în politică de securitate, György Nográdi, a comentat la televiziunea HírTV declarațiile lui Dimitri Medvedev, potrivit căreia după război ungurii, polonezii şi românii ar primi teritorii din Ucraina, citează Mandiner.hu și Rador.

Harta Ucrainei impartita intre mai multe state publicata de MedvedevFoto: Ukrainska Pravda

În acest context, Nográdi a spus: 6-12% din populația Transcarpatiei era maghiară înainte de război, dar de atunci jumătate dintre ei au fugit sau au fost alungați.

Dacă trei state membre NATO ar ocupa teritorii din ţara care se află în război, ar fi un eșec al politicii occidentale și un succes strategic rusesc, dar probabilitatea să se întâmple aşa ceva este zero.

Nográdi a fost de acord cu Viktor Orbán, care a spus că numai negocierile ruso-americane pot duce la încheierea războiului. "Este nevoie de conducerea lui Biden, sau de o altă conducere americană?", l-a întrebat pe expertul ungar realizatorul emisiunii.

În opinia lui György Nográdi, "trebuie să așteptăm alegerile intermediare din noiembrie, dar în cel mai rău caz, războiul ar putea dura până la alegerile prezidențiale din 2024". "Experții din spatele lui Biden știu exact că Ucraina nu poate câștiga acest război", a adăugat expertul ungar.