Șeful consiliului de securitate rus Dmitri Medvedev a publicat o postare în care numește Kazahstan și Georgia ”state artificiale”, relatează Nexta.

Dmitri MedvedevFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Fostul președinte rus mai spune că ”toate popoarele, care locuiau cândva marea și puternică URSS, vor trăi din nou împreună în prietenie”.

Ulterior, Medvedev a revenit cu precizări și a susținut că a fost ținta unui atac cibernetic, iar contul său de pe platforma socială VK a fost spart.

Postarea a fost publicată pe contul său de pe rețeaua socială VK ce are 2,3 milioane de urmăritori, notează și The Moscow Times citând Interfax.

Medvedev a declarat că, după ce va ocupa capitala ucraineană Kiev, Rusia va căuta să-și extindă granițele în alte zone.

El a susținut că ”Georgia nu a existat niciodată înainte de reunificarea sa” cu Imperiul Rus în secolul al XIX-lea și că Kazahstanul din Asia Centrală era „un stat artificial”.

Capturile de ecran ale postării au arătat că a fost vizualizată de 2.000 de ori înainte de a fi eliminată la aproximativ 10 minute după publicare.

Postarea nu a apărut pe canalul lui Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram, unde actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei publică în mod regulat tirade anti-occidentale către cei 670.000 de abonați ai săi.

(Știre actualizată)