Ministerul Agriculturii de la Moscova a dat asigurări că piața rusă este complet asigurată cu produse din ceai după retragerea din țară a Ekaterra, unul dintre cei mai mari distribuitori, relatează Interfax.

Ministrul rus al apararii Serghei Soigu si Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

Ministerul rus al Agriculturii susține de asemenea că retragerea companiei olandeze „va crea oportunități suplimentare pentru dezvoltarea afacerii producătorilor ruși, care vor putea înlocui rapid orice produse străine”.

„Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la plecarea Ekaterra”, a dat asigurări și Ramaz Chanturia, președintele asociației producătorilor rusești de ceai și cafea.

„Lipton, singurul brand mai mult sau mai puțin cunoscut al companiei, are o cotă de cel mult 7% iar aproape întreaga piață rusă a ceaiului este controlată de producătorii interni, care vor înlocui rapid volumele în scădere”, a mai spus el.

Vladimir Putin le-a recomandat rușilor să bea mai mult ceai

Chanturia a concluzionat afirmând că „în plus, calitatea ceaiurilor rusești este la un nivel foarte decent. Acest lucru este recunoscut și pe piața mondială, unde ne livrăm în mod activ produsele astăzi”.

Ekaterra a anunțat că intenționează să părăsească piața rusă până la sfârșitul anului.

Luna trecută președintele Vladimir Putin le-a recomandat rușilor să bea ceai de salcie în loc de Coca-Cola în contextul retragerii companiei americane din Rusia.

Ceaiul de tei „este cu siguranță mai sănătos decât niște Coca-Cola, care e doar chimicale”, a dat asigurări Vladimir Putin.