Incendii au izbucnit recent la silozurile de cereale din portul Beirut, Liban, oficialii locali citați de BBC plecând de la premisa că focul a fost cauzat de cereale fermentate. Acesta a mocnit de săptămâni întregi, iar o parte de silozuri s-a prăbușit. Nava Razoni, cu 26.000 de tone de porumb, a plecat luni dimineața din portul Odesa, cu destinața Liban, fiind astfel primul transport de cereale ucrainene care are loc de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Momentul prăbușirii silozurilor din Beirut Foto: Captura

BBC a publicat imagini cu momentul în care o parte din silozurile portuare de cereale din Beirut s-a prăbușit ca urmare a incendiilor recente și în ciuda avertismentelor oficialilor.

Clădirile fuseseră avariate grav în explozia care a zguduit portul în 2020, ducând la moartea a peste 200 de persoane.

O investigație oficială asupra exploziei a fost suspendată de două ori, lăsând familiile și supraviețuitorii fără răspunsuri legate de responsabilii tragediei de atunci, notează BBC.

Nava Razoni, cu 26.000 de tone de porumb, a plecat luni dimineața din portul Odesa, cu destinața Liban, fiind astfel primul transport de cereale ucrainene care are loc de la 24 februarie, dată la care Vladimir Putin a declanșat invazia din Ucraina.