Un fotomodel din Marea Britanie acuză guvernul spaniol că i-a folosit imaginea fără permisiuneei și a modificat poza folosită într-o campanie de încurajare a femeilor de a merge la plajă fără să își facă griji în privința felului cum arată. Ministerul pentru egalitate de la Madrid a eliminat proteza pentru picior a tinerei, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotomodelul Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, a aflat de la prieteni că apare în poza care promovează campania de vară prin care executivul spaniol încurajează femeile să meargă la plajă fără a-și mai face griji în legătură cu modul în care arată trupul lor.

Sian Green-Lord este a doua femeie care spune că fotografiile sale au fost folosite fără permisiunea ei în cadrul campniei inedite din Spania.

Vineri, Nyome Nicholas-Williams, din Londra, a declarat pentru BBC că o fotografie de pe pagina ei de Instagram a fost folosită în posterul publicat în cadrul campaniei.

"Vara este și a noastră”, este sloganul campaniei inițiate de ministerul pentru egalitate de la Madrid, care este însoțit de imaginea a cinci femei, cu trupuri de diferite dimensiuni și forme, cam ca-n viața reală și nu așa cum este el promovat de ani de zile de revistele pentru femei, care dedică articole întregi despre cum să faci să arăți bine la plajă.

Tânăra, furioasă când a văzut că i-a fost modificat corpul

Acesta prezintă o ilustrație cu cinci femei - inclusiv una care a suferit o mastectomie - pe o plajă, sub sloganul "vara este și a noastră", iar tânăra căreia i-a fost eliminată proteza este cea din stânga jos a imaginii.

Sian Green-Lord a povestit pe contul său de Instagram că a fost furioasă în momentul în care a văzut că fotografia sa a fost editată și a fost eliminată proteza de la picior iar costumul de baie a fost modificat.

"Nici nu știu cum să explic cât de multă furie simt în acest moment. Un lucru este folosirea imaginii mele fără permisiunea mea. Dar este altceva să îmi editezi corpul", a spus tânăra de 32 de ani din Marea Britanie.

Medicii i-au amputat piciorul lui Sian Green-Lord în 2013, după ce a fost lovită de un taxi în timp ce se afla în concendiu în New York.

Creatorul campaniei și-a cerut scuze

Creatorul campaniei, Arte Mapache, și-a cerut scuze joi pentru că a folosit imaginile fără permisiunea persoanelor care apar în posterul campaniei.

"Având în vedere controversa, justificată, privind drepturile de imagine, am decis că cea mai bună modalitate de a repara daunele care au rezultat din acțiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare cu persoanele din poster", a declarat artistul.

Guvernul spaniol nu a comentat încă această controversă.