Poliția rusă a deschis un dosar penal pentru furt împotriva unor elevi de 14 și 15 ani care au deșurubat supapele din rezervoarele unui depozit de petrol și le-au vândut la fier vechi, provocând o scurgere de petrol de 120 de tone, relatează Mediazona.

Politia rusaFoto: Alexander Blinov / Alamy / Profimedia Images

Autoritățile din Bașchiria, o republică rusă aflată între râul Volga și Munții Urali, au anunțat că pe 11 iunie s-a aflat despre o scurgere de petrol în satul Krasnoholmski, incidentul fiind eliminat în cursul nopții după ce la fața locului au fost mobilizate 44 de angajați și 16 echipamente ale serviciilor de urgență.

A doua zi site-ul de știri Baza nota că o persoană neidentificată "a organizat un sabotaj de mediu". Publicația sublinia că "petrolul din vechile rezervoare sovietice era destinat situațiilor de urgență, inclusiv pentru utilizare în timp de război".

Poliția locală a anunțat ulterior că vinovați pentru scurgerea de petrol sunt mai mulți elevi care "au decis să ia metalul și să facă bani". Polițiștii au mai precizat că tinerii au deșurubat patru supape din două rezervoare, după care le-au predat unui punct ilegal de colectare a fierului vechi, primind în schimbul lor câteva sute de ruble.

"Înainte ca angajații întreprinderii să descopere scurgerea de combustibil, aproximativ 120 de tone au reușit să se scurgă", a adăugat poliția. Ancheta estimează prejudiciul la 56 de mii de ruble.