Un fotograf din Londra căruia i s-a furat un rucsac cu echipament în valoare de peste 10.000 de lire sterline în plină zi într-o cafenea din cartierul Soho acuză poliția că nu a ajutat-o să investigheze cazul cu toate că a furnizat imagini CCTV în care se vede foarte bine fața hoțului, relatează BBC. Tânăra de 29 de ani care a fost deposedată de lucrurile personale a luat problema în propriile mâini și a rugat internauții să o ajute să îl găsească pe infractor prin distribuirea imaginilor suprinse de camerele de supraveghere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înregistrarea în care bărbatul a fost surprins la cafeneaua din Londra în timp ce trăgea cu piciorul rucsacul lăsat pe jos de tânărul fotograf a ajuns în mâinile poliției, însă ofițerii nu ar fi depus vreun efort pentru a investiga cazul, acuză Laura Luo.

"Nu au făcut nimic. Poliția nici măcar nu s-a deranjat să se uite la imaginile de pe camerele de supraveghere pe care încercam să le arăt. Am petrecut trei-patru ore în secția de poliție și m-am simțit fără speranță și neajutorată", a declarat Laura pentru BBC.

Gone in 60 seconds

Rucsacul conținea pe lângă echipamentul foto de 10.000 de lire sterline și pașaportul, viza de ședere și telefonul personal. Hoțul a reușit să sustragă rucascul în mai puțin de un minut.

Incidentul a avut loc în weekend, a semnalat Laura Luo inițial pe Twitter, până când jurnaliștii britanici au contact-o pe tânăra originară din Hong Kong și i-au publicat povestea luni.

Poliția s-a implicat mai mult după ce a distribuit imaginile pe Twitter,care au devenit virale, a spus Laura Luo pentru BBC.

Nu la mult timp după ce a postat tweetul în care a dat tag și poliției, oamenii legii i-au cerut să le trimită clipul video.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat luni că anchetatorii investighează furtul.