Joe Biden a spus că i-ar fi transmis prințului că va exista un răspuns puternic din partea SUA dacă „se va întâmpla din nou așa ceva”.

Joe Biden, la bordul Air Force OneFoto: Adam Schultz / AP - The Associated Press / Profimedia

„În ceea ce privește uciderea lui Khashoggi, am discutat și i-am spus clar ce credeam despre ea la momentul respectiv și ce cred despre asta acum”, a spus Biden reporterilor, potrivit itv.com.

„Am fost direct în discuțieși mi-am spus clar punctul de vedere. I-am spus foarte simplu, că a tăcea ca președinte al SUA cu privire la o problemă a drepturilor omului este în contradicție cu cine suntem noi și cu cine sunt eu însumi.

În timpul discuțiilor lor de la Jeddah, președintele SUA a spus că prințul moștenitor a susținut că „nu este personal responsabil” pentru moartea lui Khashoggi. „I-am spus că eu cred că este”, a spus președintele.

Prințul moștenitor, conform informațiilor americane, ar fi aprobat o operațiune de capturare și ucidere a lui Khashoggi, care a fost ucis și dezmembrat de agenți saudiți în interiorul consulatului regatului din Istanbul. Prințul a negat acuzațiile.

Khashoggi a fost un jurnalist în vârstă de 59 de ani, care a criticat consolidarea puterii prințului moștenitor Mohammed bin Salman.

În ciuda comentariilor anterioare, administrația Biden a încercat să reseteze relațiile cu Arabia Saudită, parțial pentru a stabiliza piețele petroliere globale, dar a fost criticată că a validat guvernul saudit în acest sens.