Al Pacino și Robert De Niro au creat o adevărată magie ori de câte ori au lucrat împreună, mai ales în filme precum „Heat”, în care au susținut unele dintre cele mai memorabile roluri ale carierelor lor. Cu toate acestea, De Niro consideră că există o excepție.

Pacino și de NiroFoto: Profimedia Images

Când s-a anunțat că cei doi se reunesc pentru un proiect nou-nouț sub conducerea nimeni altuia decât Martin Scorsese, fanii nu și-au putut stăpâni entuziasmul, scrie faroutmagazine.co.uk

Pe lângă cariere, cei doi au întreținut o prietenie de aproape 50 de ani. Amintindu-și de prima lor întâlnire, Al Pacino spunea că a fost uluit de prezența magnetică a lui De Niro încă de la început, chiar dacă acesta din urmă încă nu jucase pe atunci în nicio producție majoră.

Vorbind despre acea perioadă, Pacino a spus: „Îmi amintesc foarte clar întâlnirea cu Bob. L-am văzut pe tipul ăsta și m-am gândit: Uau, are ditamai carisma. El nu făcea nimic altceva, doar mergea. Simțeai că are ceva în el. Simțeai imediat!”

Odată cu anunțul recent al lui Michael Mann despre o continuare a filmului Heat, mulți au revăzut unele dintre capodoperele cu Pacino și De Niro.

Există însă un film pe care niciunul dintre ei nu vrea să-l urmărești, iar De Niro chiar a spus mai târziu că regretă cu adevărat că a jucat în el.

Intitulat Righteous Kill, producția americană din 2008 este un thriller de acțiune care îi prezintă pe De Niro și Pacino în rolul detectivilor NYPD care pornesc într-o căutare periculoasă pentru a găsi un criminal în serie. Deși nu a fost un eșec comercial din cauza distribuției „stelare”, a primit recenzii negative pe scară largă din cauza filmării și a scenariului prost.

Într-un interviu, De Niro și-a amintit cât de vinovat s-a simțit în timpul premierei de la Roma a filmului Righteous Kill, când ambele vedete s-au întâlnit cu fanii care așteptau cu nerăbdare noul lor film. Actorul și-a amintit promisiunea pe care a făcut-o: „Le-am spus: „Aceasta este o reacție grozavă, dar ar fi bine dacă am fi aici pentru un film de care să fim cu adevărat mândri. Data viitoare vom face unul care ne place.”