Un bărbat din Ţara Galilor a dat în judecată agenţia de turism TUI, susţinând că în timpul unui sejur petrecut la un hotel luxos din Republica Dominicană a luat un virus, care i-a declanşat o boală neurologică devastatoare, ţintuindu-l pe bărbat într-un scaun cu rotile, relatează Daily Mail şi The HIU. Acesta cere daune de 5 milioane de lire sterline.

Plajă din Punta Cana, Republica DominicanăFoto: Dreamstime.com

William Marsh, în vârstă de 59 de ani, din Ţara Galilor, a sărbătorit alături de soţia şi fiica sa 25 de ani de la căsătorie într-o vacanță de o săptămână la hotelul Riu Naiboa din Punta Cana în iulie 2018.

Bărbatul spune că în timpul vacanţei la hotelul de lux din Republica Dominicană a contractat un virus care i-a provocat o reacţie ciudată în corpul său şi în cele din urmă l-a paralizat.

Avocaţii lui William Marsh au declarat că virusul a declanșat o boală neurologică devastatoare cunoscută sub numele de sindromul Guillain-Barre, în care sistemul imunitar atacă nervii în loc să lupte pentru a bloca microbii.

În timpul sejurului all-inclusive de la hotelul de lux, care a fost rezervat prin agenţia TUI, William Marsh a avut mai multe simptome, printre care crampe la stomac și diaree.

Ce s-a întâmplat după ce s-a întors din vacanţa din Republica Domnicană

După ce s-a întors din vacanţă, a încercat să-şi reia viaţia într-un mod normal, însă a ajuns să îşi simtă picioarele amorţite, care ulterior i-a cuprins tot corpul.

Au urmat două luni şi jumătate în care bărbatul a stat în comă şi a putut să respire doar cu ajutorul ventilatorului.

După ce a ieşit din comă, a urmat un lung proces de recuperare, dar a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

La patru ani de la vacanţa buclucaşă, Villiam Marsh a dat în judecată gigantul TUI pentru o sumă de 5 milioane de lire sterline la Înalta Curte din Londra pentru afecțiunea care i-a schimbat viața, pe care o pune pe seama standardelor de igienă sau de preparare a alimentelor la hotelul Rui Naiboa.

Agenţia de turism TUI neagă orice vină, contestând cu vehemență faptul că hotelul a fost sursa vreunui virus periculos, dar şi valoarea despăgubirii solicitate.

Hotelul de patru stele Riu Naiboa din Punta Cana, care se află la 400 de metri de o plajă renumită, afirmă pe site-ul său că se mândrește cu faptul că oferă o "mare varietate de arome și gusturi" în bufetul și restaurantul său "tematic", precum și cu bucătăria tradițională dominicană.

Sursă foto: DreamsTime.com