Amazon participă la un studiu clinic al unui vaccin împotriva cancerului de sân și de piele în colaborare cu un centru de cercetare a cancerului din Seattle, Washington, potrivit unui document de reglementare publicat pe un site guvernamental american, citează AFP.

Screening cancer de sanFoto: Hotnews

Prima notificare a procesului, notată recent de Business Insider, a fost făcută în octombrie anul trecut.

Potrivit documentului, lucrările, care implică un lot mic de de 20 de persoane, urmează să fie finalizate în noiembrie 2023 și vor fi efectuate de Fred Hutchinson Cancer Center.

Vaccinul folosește peptide neo-antigenice, molecule care au ca scop asigurarea unui tratament mai personalizat pentru cancere.

Grupul a declarat pentru CNBC că "aduce expertiza sa științifică și de învățare automată" în cadrul parteneriatului.

"Va fi un proces lung, de mai mulți ani", a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC. "Dacă ar merge mai departe, am fi deschiși să lucrăm cu alte organizații din domeniul sănătății și al științelor vieții care ar putea fi interesate."

Inițial un vânzător de cărți online, Amazon s-a diversificat constant de la înființarea sa în 1994, de la supermarketuri (Whole Foods) la streaming (Prime Video) și cloud computing.

În 2020, gigantul din Seattle a început oficial să livreze medicamente cu prescripție medicală prin intermediul platformei sale Amazon Pharmacy.