Naveta spatiala Endeavour a ajuns cu succes la Statia Spatiala Internationala (ISS), aflata la 320 de kilometri distanta de Pamant. La bordul navetei se afla 7 astronatuti a caror principala misiune este livrarea unor elemente ale unui laborator japonez.

Potrivit Reuters, naveta are misiunea de a livra primul element al laboratorului nipon Kibo si ultimului sistem robotic canadian Dextre. O data cu integrarea Kibo, care inseamna "speranta" in limba japoneza, Japonia devine un membru al avanpostului orbital, alaturi de Statele Unite, Rusia si Europa. Laboratorul european Columbus a fost transportat si atasat ISS in urma cu o luna, odata cu zborul navetei Atlantis.

Endeavour a fost lansata, marti, catre Statia Spatiala Internationala de la Centrul Spatial Kennedy, din apropiere de Florida, fiind prima lansare nocturna dupa multa vreme.

Din 2003, cand a avut loc accidentul navetei Columbia, NASA a nu mai recurs decat la lansari diurne, pentru ca numeroasele camere de luat vederi sa poata detecta eventuale impacturi ale navetei cu bucati de spuma izolata desprinse de pe rezervorul extern.