Un tânăr de 23 de ani din SUA a căzut câțiva metri în craterul vulcanului Vezuviu din apropierea orașului Napoli, din sudul Italiei, în timp ce încerca să își recupereze telefonul pe care l-a scăpat în timp ce încerca să își facă un selfie, au anunțat mass-media italiene, citate de The Guardian și Newsweek. Turistul a scăpat cu o sperietură și câteva julituri, însă autoritățile vor să îl amendeze pentru că urcat pe un traseu periculos pe care oamenii nu au voie să îl parcurgă.

Vulcanul Vezuviu este situat la aproximativ 10 km de orașul italian NapoliFoto: DreamsTime

Incidentul a avut loc în weekend, când tânărul american și familia sa au decis să ocolească intrarea destinată vizitatorilor pentru a vedea vulcanul Vezuviu și au mers pe o rută interzisă spre vârful celui mai periculos vulcan, la 1.281 metri altitudine.

Turistul a încercat să își facă un selfie după ce a ajuns în vârful vulcanului Vezuviu, însă a scăpat telefonul mobil în crater în momentul în care voia să imortalizeze momentul ascensiunii pe Vezuviu.

Apoi, tânărul de 23 de ani a coborât în ​​crater în încercarea de a-și recupera dispozitivul, și-a pierdut echilibrul și a căzut în crater câțiva metri.

A fost nevoie de intervenția ghizilor de la vulcanul Vezuviu pentru a-l recupera pe turistul american din crater, care a scăpat cu câteva julituri și vânătăi pe spate și brațe.

Acum, poliția anchetează familia din SUA care s-a aventurat pe vulcanul Vezuviu fără bilet și a urcat în vârf pe un traseu periculos, semnalizat ca fiind periculos, interzis turiștilor.

Vulcanul Vezuviu este o destinație turistică foarte populară în Italia

Vezuviu este un vulcan activ care se înalță deasupra orașului italian Napoli, situat la aproximativ 9 km.

Vulcanul a distrus orașele Pompeii și Herculaneum și le-a acoperit cu cenușă vulcanică, după o erupție din anul 79 d.Hr. care a ucis 16.000 de oameni.

La ora actuală, se numără printre cele mai vizitate destinații turistice din Italia.

Urcarea pe Vezuviu este, de asemenea, o activitate turistică populară, chiar este considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume.

Este nevoie doar de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în vârf, în funcție de traseul urmat.

Cu toate acestea, anumite rute spre crater sunt interzise, deoarece sunt considerate periculoase.

Sursă foto: DreamsTime.com