Coreea de Nord a lansat duminică mai multe rachete, a declarat armata sud-coreeană, ultima dintr-o serie de provocări ale națiunii înarmate nuclear, potrivit AFP.

Test cu rachete in Coreea de Nord 5Foto: KCNA

"Armata noastră a detectat traiectorii de zbor suspectate a fi tiruri de lansatoare de rachete multiple nord-coreene între aproximativ 18:21 și 18:37 astăzi", a precizat Statul Major al Seulului, fără a preciza numărul.

"Armata noastră și-a sporit supravegherea și vigilența și a menținut o postură de pregătire temeinică, în strânsă cooperare cu Statele Unite", a adăugat acesta.

Biroul de securitate națională al președintelui a ținut o ședință cu privire la aceste lansări și a declarat că "monitorizează îndeaproape" situația în cazul în care Phenianul va lansa din nou.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste de armament în acest an, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017.

Seulul și Washingtonul consideră, de asemenea, că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua în curând un al șaptelea test nuclear, ceea ce ar putea determina un răspuns "rapid și energic", a avertizat secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman.

Luna trecută, ministrul sud-coreean al apărării, Lee Jong-sup, a declarat că Seulul își va "consolida" capacitățile militare și cooperarea în materie de securitate cu Washington și Tokyo pentru a contracara amenințarea militară din partea Phenianului.

Șase avioane de luptă americane F-35A au sosit săptămâna trecută în Coreea de Sud pentru un exercițiu aliat de 10 zile, până la 14 iulie, în prima desfășurare publică a avioanelor de război invizibile ale SUA în această țară de la sfârșitul anului 2017.