O sută de români și ucraineni s-au luat la ceartă și la bătaie la finele săptămânii trecute, la o unitate de procesare a căpșunilor din nordul Germaniei. Trei persoane au fost rănite mai grav și au fost duse la o clinică din Rostock pentru îngrijiri medicale. Aparent, cearta a pornit de la un fleac.

Politia germanaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Potrivit comunicatului poliției din Rostock, „în seara zilei de 1 iulie 2022, a avut loc o altercație fizică cu aproximativ 100 de participanți, la locuințele unde era cazat personalul unui mare angajator regional din Rövershagen. Un grup mai mare de angajați ucraineni s-a certat cu un grup de români. În cursul acestor dispute, trei cetățeni români au apucat obiecte periculoase și i-au atacat pe ucraineni.“

Polițiștii trimiși imediat de la secția de poliție Sanitz și de la secțiile de poliție din Rostock au putut identifica și aresta provizoriu doi dintre cei trei suspecți.

Polițiștii au demarat cercetări pentru suspiciunea de încălcare gravă a liniștii și vătămare corporală periculoasă, cercetări care se desfășoară și în prezent.

Presa germană scrie că motivul de la care a pornit cearta „a fost, probabil, un fleac“.

Potrivit primelor aprecieri ale polițiștilor, ar fi vorba „de sticle sparte si de lucrari de curățenie“. Ulterior, situația a escaladat într-o asemenea măsură, încât a urmat violența. Anchetatorii nu au precizat ce obiecte contondente au fost folosite. Cert este însă că unii dintre bătăuși au ajuns la spital.