Poliția suedeză a anunțat miercuri că o femeie în vârstă de 60 de ani a fost ucisă într-un atac cu cuțitul în plină zi pe insula Gotland, unde politicienii de top ai țării se întâlnesc timp de o săptămână, potrivit AFP.

Militari pe insula GotlandFoto: Karl MELANDER / AFP / Profimedia

"Din nefericire, pot să vă spun că o femeie a cedat în urma rănilor suferite", a declarat Fredrik Persson, șeful poliției din Gotland, într-o conferință de presă în care s-a precizat că atacul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 14.00 (12.00 GMT).

El a adăugat că un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat la scurt timp după incident, dar a refuzat să comenteze cu privire la un posibil motiv.

"O anchetă amănunțită este în curs de desfășurare. Aceasta include stabilirea motivului și a trecutului persoanei arestate", a continuat șeful poliției.

El a adăugat că anchetatorii analizează o serie de aspecte "deoarece acest lucru s-a întâmplat într-un loc foarte vizitat, unde erau mulți oameni în mijlocul zilei".

Poliția nu a vrut să comenteze motivul, deși Persson a recunoscut că un motiv politic nu poate fi exclus în acest stadiu incipient al anchetei.

De asemenea, poliția a declarat că nu crede că evenimentele au avut legătură cu săptămâna Almedalen, un eveniment anual pentru elita suedeză în cadrul căruia partidele politice își prezintă adesea noile politici și își lansează campaniile.

Ziarul Expressen a relatat că suspectul ar avea legături cu grupul neonazist NMR, lucru pe care poliția nu l-a confirmat.