Tânărul acuzat de șapte crime după ce a deschis focul asupra mulțimii la sărbătoare de 4 iulie, în Highland Park, în apropiere de Chicago, plănuia să comită un alt atac în timp ce fugea de poliție în statul vecin Wisconsin, potrivit AFP.

Suspectul atacului armat ce-a avut loc luni in apropierea ChicagoFoto: Illinois Government

Robert Crimo, în vârstă de 21 de ani, le-a spus anchetatorilor că a condus mai mult de 320 de kilometri până la Madison, unde "a văzut mai multe festivități" și "s-a gândit serios să folosească arma pe care o avea în mașină pentru a comite un alt atac", a declarat miercuri poliția din Highland Park, Christopher Covelli.

Cel de-al doilea atac a fost neplanificat, spre deosebire de primul, care fusese planificat "de câteva săptămâni", a declarat ofițerul.

Tânărul a tras cu o pușcă semiautomată în mulțime, luni dimineață, de pe acoperișul unei companii, în timp ce începea parada de 4 iulie în Highland Park, o suburbie bogată din Chicago, Illinois, ucigând șapte persoane și rănind peste 30.

Potrivit anchetatorilor, acesta era "îmbrăcat ca o femeie", purtând o perucă și machiaj pentru a-și ascunde identitatea și tatuajele. Apoi a aruncat arma și s-a amestecat în mulțimea care fugea, înainte de a fugi cu mașina spre Madison. Dar a făcut cale întoarsă și s-a întors la Chicago, unde a fost arestat.