Unul din cei mai importanţi lideri ai traficului internaţional de droguri, Rocco Morabito, a ajuns miercuri în Roma, după ce a fost extrădat de autorităţile braziliene pentru a ispăşi o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, informează Reuters. Traficantul ar face parte din cea mai puternică grupare mafiotă din Italia şi una din cele mai mari din lume.

Rocco Morabito a fost extrădat în Italia din BraziliaFoto: CC/Cattaneo / Zuma Press / Profimedia

Morabito, care are legături cu organizaţia mafiotă 'Ndrangheta, originară din regiunea Calabria din sudul Italiei, a fost reţinut în mai anul trecut în Brazilia, după două decenii de când fusese dat în urmărire.

Ministerul de Interne de la Roma a comunicat că Morabito este considerat unul din cei mai importanţi lideri ai traficului internaţional de droguri. El fusese inclus pe lista celor mai periculoşi infractori urmăriţi în cadrul "programului special de căutare" al autorităţilor italiene.

Reuters menţionează că Brazilia a ajuns în ultimii ani un actor cheie în traficul de droguri peste Atlantic. Bandele de infractori braziliene au legături cu organizaţii ilegale din Italia, Olanda şi Balcani, împreună cu care transportă cantităţi record de cocaină în Europa, unde cererea este în creştere şi preţurile sunt ridicate.

Potrivit aceleiaşi agenţii, "Ndrangheta a depăşit Cosa Nostra - cu rădăcini în Sicilia - şi a ajuns cea mai puternică grupare mafiotă din Italia şi una din cele mai mari din lume.

(Sursă Agerpres)