Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de aproximativ 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancțiunilor UE, a declarat miercuri ministrul de finanțe Assen Vassilev, la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din țara balcanică, transmite Reuters.

Ambasada Rusiei la SofiaFoto: Hristo Vladev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Există un transfer bancar către ambasada rusă care intră direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate", a declarat Vassilev presei.

EL a precizat că ambasada rusă a cerut o derogare deoarece fondurile erau necesare pentru a plăti salariile personalului și că guvernul bulgar poartă în prezent discuții cu Bruxelles-ul pentru a decide dacă va renunța la sancțiuni pentru a permite transferul.

Bulgaria, un stat membru al UE și NATO și cândva un aliat apropiat al Rusiei, a fost zguduită de tensiuni diplomatice după ce premierul demisionar Kiril Petkov a anunțat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rusesc din cauza unor probleme de spionaj.

Moscova a declarat că va riposta cu aceeași monedă, în timp ce ambasadorul rus la Sofia a declarat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.