Șase persoane au fost ucise și cel puțin 24 au fost spitalizate după un atac armat în timpul unei parade de 4 iulie în suburbia orașului Chicago Highland Park, au declarat oficialii, în timp ce spectatorii panicați au fugit de la fața locului.

atac armat in Highland ParkFoto: Captura video

21:46 Poliția căuta un bărbat alb, despre care se crede că are între 18 și 20 de ani, și a cerut publicului ajutor pentru a-l găsi.

„Comunitatea noastră a fost terorizată de un act de violență care ne-a zdruncinat. Inimile noastre se îndreaptă către familiile victimelor în această perioadă devastatoare”, a declarat primarul din Highland Park, Nancy Rotering, în cadrul conferinței de presă.

Atacul armat vine după masacrul de pe 24 mai, când 19 copii și doi profesori la o școală elementară din Uvalde, Texas, au fost uciși, iar pe 14 mai alte 10 persoane au fost ucise la un magazin alimentar din Buffalo, New York.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că au fost 31 de răniți. Personalul de la Spitalul NorthShore Highland Park din Highland Park trata 26 de persoane, iar cinci au fost transportate la Spitalul NorthShore Evanston, a declarat purtătorul de cuvânt Jim Anthony.

21:08 Oficialii au declarat în cadrul unei conferințe de presă că șase persoane au fost ucise și 24 duse la spital și că o pușcă a fost recuperată de la fața locului.

„Agențiile de aplicare a legii îl caută pe suspect”, au informat autoritățile pe site-ul suburbiei Highland Park.

21:05 Un oficial a spus că atacatorul pare să fi tras focurile de armă de pe un acoperiș.

UPDATE Potrivit site-ului orașului, citat de Reuters, cinci oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți, fiind duși la spital.

„Stați în afara zonei - permiteți forțelor de aplicare a legii (...) să-și facă treaba”, a spus departamentul șerifului din comitatul Lake.

Un martor, Miles Zaremski, a spus că a auzit ceea ce credea că sunt 20-25 de focuri de armă. El a spus pentru CNN că a văzut cel puțin o persoană însângerată și pe pământ.

Parada a fost oprită brusc când au fost trase focuri de armă la aproximativ 10 minute după început, ceea ce a făcut ca sute de oameni să înceapă să fugă, a raportat Chicago Sun-Times.

Alți martori, citați de Chicago Sun Times, potrivit Fox News, au văzut cel puțin cinci oameni însângerați la pământ pământ și un altul sub o pătură.

Oamenii au fugit de la fața locului după ce au auzit mai multe bubuituri puternice, a raportat televiziunea CBS 2 din Chicago, citând un producător care a fost la paradă.

„Toată lumea fugea, se ascundea și țipa”, a spus producătorul digital CBS 2 Elyssa Kaufman, potrivit site-ului canalului.