O anchetă este în curs de desfăşurare după piratarea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei britanice, a anunţat duminică Ministerul Apărării, notează AFP. Înregistrări video despre criptomonede şi imagini cu omul de afaceri Elon Musk au apărut pe canalul YouTube al armatei britanice, în timp ce contul său oficial de Twitter a reluat o serie de postări care par a fi legate de NFT.

Conturile de Tiwtter și Youtube ale armatei britanice au fost sparte de hackeriFoto: Dreamstime.com

„Avem cunoştinţă despre spargerea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei, iar o anchetă este în desfăşurare. Armata ia foarte în serios securitatea informaţiilor şi suntem pe cale de a rezolva problema”, a scris pe Twitter ministerul britanic al apărării, notează Agerpres.

„Atât timp cât ancheta nu este încheiată, ar fi inadecvat să comentăm mai mult”, a adăugat ministerul.

Înregistrări video despre criptomonede şi imagini cu omul de afaceri Elon Musk au apărut pe canalul YouTube al armatei britanice, în timp ce contul său oficial de Twitter a reluat o serie de postări care par a fi legate de NFT.

NFT (non-fungible token sau token nefungibil) este un format digital care permite asocierea la orice obiect virtual, fie că este o imagine, o fotografie, o animaţie, un videoclip sau o piesă muzicală, a unui certificat de autenticitate înregistrat într-un ”blockchain”, tehnologia care serveşte ca bază în special pentru criptomonede precum bitcoin.

Armata britanică şi-a cerut scuze pe Twitter pentru ”întreruperea temporară” a conţinutului său şi a anunţat reluarea serviciului normal al contului său.

„Vom efectua o anchetă completă şi vom trage lecţiile din acest incident”, a adăugat armata britanică, mai scrie AFP.

Nu este primul incident de securitate

În aprilie, s-a aflat că sistemul computerizat de recrutare al armatei britanice a fost închis de la jumătatea lunii martie, potrivi The Guardian.

Sistemul a fost închis temporar ca măsură de precauție atunci când s-a descoperit că datele a circa 120 de recruți ai armatei au fost puse în vânzare pe dark web.

Cu toate acestea, nu a fost clar dacă a fost mâna unui hacker sau dacă cineva a obținut o captură de ecran.

„În urma compromiterii unei mici selecții de date despre recruți, serviciile de recrutare online ale armatei au fost suspendate temporar în așteptarea unei investigații", a spus la momentul respectiv un purtător de cuvânt al armatei britanice.

Sursă foto: DreamsTime.com