Parlamentara republicană Liz Cheney, care anchetează asupra modului în care Donald Trump a încercat să invalideze alegerile din 2020, nu a exclus posibilitatea de a-l înfrunta pe fostul preşedinte american în timpul alegerilor prezidenţiale din 2024, informează duminică AFP, preluată de Agerpres.

Liz CheneyFoto: J. Scott Applewhite / AP - The Associated Press / Profimedia

„Lucrul cel mai important este de a proteja ţara de Donald Trump”, a susţinut ea în timpul unui interviu difuzat duminică pe postul ABC, anunţând că ea „va lua o decizie asupra (alegerilor din) 2024 puţin mai târziu”.

Deputata de 55 de ani co-prezidează comisia parlamentară de anchetă şi îl acuză pe miliardarul republican că s-a aflat în centrul unei „tentative de lovituri de stat”, în încercarea de a se menţine la putere după ce a pierdut în faţa lui Joe Biden.

„Un om atât de periculos ca Donald Trump nu mai poate în mod categoric să se întoarcă în Biroul Oval”, a declarat Liz Cheney, susţinând că Partidul Republican „nu ar putea supravieţui” unei noi învestituri a fostului magnat în domeniul imobiliar.

„Aceia dintre noi care cred în principiile şi idealurile republicane au responsabilitatea de a readuce partidul pe drumul cel bun”, a subliniat parlamentara, fiică a fostului vicepreşedinte al lui George W.Bush, Dick Cheney.

Donald Trump, care are în continuare o influenţă considerabilă în Partidul Republican, cochetează din ce în ce mai deschis cu ideea unei noi candidaturi, unele mass-media susţinând că aceasta ar putea fi anunţată până la sfârşitul acestei luni.