Mai multe persoane au fost ucise într-un atac armat comis într-un centru comercial din Copenhaga, duminică, a anunțat poliția daneză, precizând că un tânăr de 22 de ani a fost arestat în legătură cu atacul, pe care nu-l exclude a fi un „act de terorism”, relatează Reuters.

Atac armat într-un centru comercial din CopenhagaFoto: Olafur Steinar Gestsson / AFP / Profimedia

UPDATE 22:05 Mai multe persoane au fost ucise în atacul armat din mallul Field's - le-a spus jurnaliștilor inspectorul-şef de poliţie Soren Thomassen, citat de Reuters.

De asemenea, potrivit poliției, suspectul arestat este un danez în vârstă de 22 de ani.

Poliția nu exclude la acest moment ca atacul să fie un „act de terorism”.

Poliția din Copenhaga a anunțat anterior că „mai multe persoane au fost lovite de focuri de armă”, duminică, într-un centru comercial din capitală.

Într-un mesaj pe Twitter, Poliția a precizat că agenți de poliție au fost trimiși la mallul Field's, după ce au fost raportate focuri de armă. În mesaj, Poliția i-a sfătuit pe cei aflați în interiorul centrului comercial să rămână pe loc și să aștepte asistența polițiștilor.

UPDATE: Poliția anunță că o persoană a fost arestată în legătură cu împușcăturile de la mall.

Presa locală a publicat imagini cu polițiști înarmați sosiți la fața locului, precum și oameni care ies în fugă din mall.

  • „Deocamdată, nu ştim cu siguranţă numărul răniţilor sau al morţilor, dar este foarte grav”, a declarat primarul oraşului Copenhaga, Sophie H. Andersen, citată de AFP.

Cântărețul britanic Harry Styles urma să susțină un concert mai târziu în cursul serii, la ora locală 20:00, pe o scenă nu departe de mall. UPDATE: Concertul va avea loc așa cum era programat, după un dialog cu poliția și în condițiile în care jumătate dintre spectatori au intrat deja în incintă, a precizat pentru Reuters promoterul concertului Live Nation.