Un migrant a fost ucis şi alţi cel puţin şase, printre care o adolescentă, au fost răniţi sâmbătă în Serbia în apropiere de frontiera cu Ungaria, într-un schimb de focuri între grupuri de migranţi, a relatat radioteleviziunea publică sârbă RTS.

Polițist SerbiaFoto: Darko Vojinovic / AP - The Associated Press / Profimedia

Adolescenta de 16 ani a suferit răni grave, care îi pun viaţa în pericol, în timpul acestui schimb de focuri, care s-a produs într-o pădure din jurul oraşului Subotica, la circa 160 de km nord de Belgrad, unde persoanele rănite au fost spitalizate, conform TRS, citează Agerpres.

Poliţia a blocat accesul la pădurea unde s-a produs schimbul de focuri, la un kilometru de frontiera cu Ungaria.

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, s-a deplasat la faţa locului.

Răniţii, cu vârste între 20 şi 30 de ani, nu aveau documente de identitate, a declarat presei primarul din Subotica, Stevan Bakic.

Nu se ştie deocamdată ce a declanşat acest schimb de focuri.

Conform unor media, schimbul de focuri s-a produs între migranţi afgani şi pakistanezi, cel mai probabil în legătură cu activităţile traficanţilor care facilitează trecerea ilegală a frontierei spre Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene.

Serbia se află pe ruta balcanică folosită de migranţii proveniţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa şi care încearcă să ajungă în Europa de Vest.

Deşi acest traseu este mult mai puţin frecventat decât în timpul crizei migranţilor din 2015, zeci de mii de migranţi clandestini traversează regiunea în fiecare an.