Un membru al parlamentului britanic a demisionat joi din guvernul lui Boris Johnson, după ce a „băut mult prea mult”, a informat presa locală, relatează Reuters.

Christopher Pincher spune ca s-a facut de rusine dupa ce a ”baut prea mult”Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Christopher Pincher a scris în scrisoarea sa de demisie că îl susține în continuare pe Johnson, dar a trebuit să demisioneze după un incident de miercuri, fără a preciza în detaliu ce a făcut.

"Aseară am băut mult prea mult. M-am făcut de rușine pe mine și pe alții, ceea ce este ultimul lucru pe care vreau să-l fac și pentru asta îmi cer scuze", a spus el într-o scrisoare citată de instituții de presă, inclusiv BBC și Sky News.

„Cred că ceea ce trebuie făcut în aceste circumstanțe este să demisionez din funcția de șef adjunct Whip (Trezoreria Casei Regale)”. Rolul lui Pincher era să lucreze pentru a se asigura că parlamentarii votează așa cum dorește guvernul.

Demisia a fost raportată pentru prima dată de ziarul Sun. Biroul lui Pincher nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, iar biroul lui Johnson din Downing Street a refuzat să comenteze.