După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunţat miercuri seară presa israeliană, care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt, relatează dpa.

Premierul israelian Naftali BennettFoto: Nir Alon / Zuma Press / Profimedia

O comisie parlamentară a dat undă verde marţi unui proiect de lege vizând dizolvarea Parlamentului Israelului, un pas cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puţin de patru ani. Noi alegeri urmează să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea Parlamentului şi organizarea de noi alegeri, după ce prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat destrămarea coaliţiei eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Conform unui acord de împărţire a puterii între premierul Naftali Bennett şi actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta va deţine funcţia de prim-ministru după dizolvarea Parlamentului, până la formarea următorului guvern.

După alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupţie, speră să revină la putere, notează dpa, conform Agerpres.