Un băiat de opt ani a ucis un bebeluș și a rănit o fetiță la sfârșitul săptămânii trecute în Florida, în timp ce se juca cu arma tatălui său, într-un incident din păcate banal în SUA, potrivit AFP.

Magazin armeFoto: Flickr

Tatăl, Roderick Randall, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat și acuzat de neglijență, posesie ilegală de armă de foc și ascunderea de probe, a declarat șeriful din Escambia, Chip Simmons.

Scena a avut loc la un motel unde bărbatul de 40 de ani, cu un lung cazier judiciar, se întâlnise cu iubita sa. El venise cu fiul său, ea cu gemenii ei de doi ani și cu fiica de un an.

La un moment dat, el și-a lăsat arma "într-un dulap", a declarat șeriful în cadrul unei conferințe de presă. Știind unde era ascunsă, "fiul său a pus mâna pe ea și a început să se joace cu ea.

"A împușcat-o și a ucis-o pe fetița un an. După ce a trecut prin ea, glonțul l-a rănit pe unul dintre gemeni, care este bine acum", a continuat șeriful, precizând că mama victimelor dormea în acel moment.

Când tatăl s-a întors, a luat arma și substanțele, probabil droguri, din cameră înainte de sosirea poliției.

Acest deces face parte dintr-o serie șocantă de accidente similare.

"În fiecare an, în Statele Unite, sute de copii au acces la arme încărcate și păstrate făă nicio siguranță în dulapuri, noptiere, rucsacuri sau poșete, sau pur și simplu le lasă la vedere" și trag involuntar cu ele, potrivit unui raport recent al Everytown For Gun Safety.

Organizația, care militează pentru un mai bun control al armelor de foc, estimează că aceste "focuri neintenționate" ale minorilor provoacă în medie 350 de decese în fiecare an.

La nivel global, armele de foc cauzează aproximativ 40.000 de decese pe an în Statele Unite, inclusiv sinucideri, potrivit Gun Violence Archive.