Cu cât țările occidentale trimit mai multe arme Ucrainei, cu atât conflictul va dura mai mult, a declarat marți ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Reuters.

Ministrul rus de externe Serghei LavrovFoto: Adem Altan/ AFP/ Profimedia Images

Rusia a acuzat în mod repetat Occidentul pentru prelungirea războiului, pe care Moscova îl numește „operațiune militară specială”, și a lansat lovituri cu rachete asupra depozitelor în care se află arme furnizate Kievului de către Statele Unite și Europa.

Lavrov a negat marți, într-o conferință de presă susținută timpul unei vizite în Turkmenistan, că Rusia a atacat mall-ul din orașul ucrainean Kremenciuk, unde cel puțin 18 persoane au murit.

El a susținut, la fel ca Ministerul rus al Apărării, de altfel, că mall-ul era gol în momentul în care a izbucnit un incendiu, în urma unui atac al forțelor ruse asupra unui depozit de arme din apropiere.

Tot marți, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a acuzat Washingtonul că agravează conflictul din Ucraina prin aprovizionarea continuă cu arme a trupelor ucrainene, mișcări provocatoare care determină regimul de la Kiev „să omoare în masă civili” și care complică „relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare”.