Potrivit poliției, fostul primar al orașului New York Rudy Giuliani a fost pălmuit duminică în interiorul unui supermarket din cartierul newyorkez Staten Island, în timp ce făcea campanie pentru fiul său, Andrew, relatează CBS News.

Rudy GiulianiFoto: Captura video Fox News

Giuliani a declarat pentru postul de televiziune că bărbatul, un angajat al magazinului, era furios din cauza deciziei Curții Supreme de vineri de a anula hotărârea Roe vs. Wade. El a spus că nu a căzut la podea, dar palma a fost atât de puternică încât aproape că și-a pierdut echilibrul.

"Dintr-o dată, am simțit o palmă imensă pe spate sau o lovitură pe spate. Nu am știut ce a fost", a spus Giuliani.

Imaginile prezentate de media îl contrazic însă pe acesta și arată că a fost vorba doar de o lovitură ușoară pe spate.

Republicanul în vârstă de 78 de ani a spus că după palma primită a fost și agresat verbal.

"Au fost înjurături și fel de fel de amenințări. Părea să aibă legătură cu avortul, știți, cu faptul că el crede că femeile vor muri", a spus Giuliani.

"Părea fie în stare de ebrietate, fie sub influența drogurilor, și nu se oprea, așa că mai mulți oameni de la securitate au venit, l-au imobilizat, iar eu am spus să chemăm poliția", a declarat Giuliani.

Poliția a declarat că Daniel Gill, în vârstă de 39 de ani, din Staten Island, a fost luat în custodie și este acuzat de agresiune de gradul doi.

Giuliani a refuzat să primească îngrijiri medicale la fața locului.

La scurt timp după presupusul incident, Andrew Giuliani, care candidează pentru nominalizarea republicană pentru funcția de guvernator, a scris pe Twitter: "Fă New York-ul sigur din nou".