Prințul Charles a acceptat valize care conțineau milioane de euro în numerar în timpul unor întâlniri cu un politician de rang înalt din Qatar, potrivit Sunday Times și Guardian.

Printul CharlesFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prințul de Wales ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului.

Banii i-au fost înmânați moștenitorului tronului britanic într-o valiză într-o ocazie, într-un geamantan într-o altă ocazie, precum și în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux care deține un mandat regal pentru a aproviziona casa prințului cu alimente.

Transferurile ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbați, inclusiv o întâlnire privată, între patru ochi, la Clarence House în 2015. Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii dați în timpul întâlnirii din 2015 au fost „transferați imediat la una dintre organizațiile caritabile ale prințului, care a efectuat convențiile corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procedurile corecte".

Valiza în care se aflau banii a fost preluată de doi dintre consilierii lui Charles, care au numărat manual banii. Asistenții palatului ar fi cerut Coutts, banca privată care acționează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prințului de Wales. Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale, a relatat Sunday Times.

Șeicul, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a fost supranumit „omul care a cumpărat Londra", după ce și-a folosit averea, precum și influența sa asupra fondului Qatari Wealth, pentru a face investiții uriașe în Londra, inclusiv în Shard, Harrods și InterContinental London Park Lane. El este proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain.