Producţia de petrol din Ecuador este la un „nivel critic'' şi va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele şi blocadele vor continua în ţară, a anunţat duminică Ministerul ecuadorian al Energiei, relatează AFP și Agerpres.

Proteste violente in EcuadorFoto: Captura

„Dacă această situaţie va continua, producţia de petrol a ţării va fi suspendată în mai puţin de 48 de ore, întrucât actele de vandalism, confiscarea puţurilor şi închiderea drumurilor au împiedicat transportul de provizii şi motorină necesare menţinerii operaţiunilor'', se arată într-un comunicat al ministerului.

„Producţia de petrol este la un nivel critic'', după aproape două săptămâni de proteste indigene împotriva costului ridicat al vieţii, cu baraje şi blocade rutiere în 19 din cele 24 de provincii ale ţării, potrivit ministerului.

UPDATE 07:50 Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunţat o reducere a preţurilor la carburanţi într-o proporţie totuşi inferioară celei solicitate de mii de indigeni care protestează şi blochează o parte a ţării de două săptămâni, relatează AFP.

„Am decis să reduc preţul benzinei cu 10 cenţi (de dolar) pe galon (3,78 litri) şi preţul motorinei tot cu 10 cenţi pe galon'', a afirmat preşedintele ecuadorian într-o alocuţiune radio-televizată.