Procurorul general din Missouri a anunțat vineri că acest stat conservator din centrul Statelor Unite a devenit „primul” care a interzis întreruperea voluntară a sarcinii în urma deciziei Curții Supreme, care a revocat dreptul la avort, relatează AFP.

Protest impotriva legii anti-avort din TexasFoto: AFP / Getty Images / Profimedia

„Aceasta este o zi monumentală pentru caracterul sacru al vieții”, a spus Eric Schmitt într-un mesaj pe Twitter însoțit de o imagine care îl arată ratificând proiectul de lege care pune „cu adevărat” capăt avortului în Missouri - stat care avea o singură clinică care permite o astfel de operație.

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat vineri o hotărâre care, timp de aproape jumătate de secol, a garantat dreptul femeilor americane la avort.

Această decizie nu face ca întrerupările de sarcină să fie ilegale, ci readuce Statele Unite la situația în vigoare înainte de emblematica hotărâre „Roe v. Wade” din 1973, când fiecare stat era liber să le autorizeze sau nu.

Potrivit unie analize New York Times, după anularea hotărârii „Roe v, Wade”, avortul va fi interzis în aproximativ jumătate dintre statele americane.