Poliţia a dispersat joi protestatarii care încercau să pătrundă în clădirea Parlamentului din capitala ecuadoriană Quito, în cea de-a unsprezecea zi de proteste ale manifestanţilor indigeni împotriva costului vieţii. Manifestațiile - care se intensifică în Ecuador - s-au soldat cu moartea a şase persoane, potrivit AFP.

Proteste violente in EcuadorFoto: Captura

Trei persoane au murit în această nouă zi de proteste, care s-au extins şi în alte zone ale capitalei, a anunţat Alianţa Organizaţiilor pentru Drepturile Omului. În primele trei zile ale săptămânii se înregistraseră alte trei decese.

Joi, un demonstrant de 39 de ani a fost împuşcat mortal, iar lângă el a murit un tânăr. În Caspigasi, în suburbiile capitalei Quito, un protestatar a murit într-o confruntare cu militarii, potrivit alianţei.

La rândul ei, armata a susținutcă militarii care asigurau securitatea unui convoi ce transporta alimente au fost "atacaţi de un grup violent" în Caspigasr şi că 17 soldaţi au fost grav răniţi.

Alianţa Organizaţiilor pentru Drepturile Omului a raportat, de asemenea, 92 de răniţi şi 94 de arestări după 13 iunie. La rândul său, poliţia a anunţat că 74 dintre membrii săi au fost răniţi.

Joi după-amiază, câteva mii de indigeni au pătruns pentru prima dată, strigând de bucurie, în Casa de Cultură (CCE) din Quito, rechiziţionată în urmă cu câteva zile de forţele de ordine. Acest centru cultural serveşte în mod tradiţional drept punct de întâlnire pentru indigenii din capitală, iar accesul său liber a fost una dintre condiţiile pentru ca manifestanţii să înceapă negocierile.

Aproape 14.000 de manifestanţi sunt mobilizaţi în toată ţara pentru a protesta împotriva creşterii costului vieţii şi pentru a cere mai ales reducerea preţurilor carburanţilor, potrivit poliţiei, care estimează numărul protestatarilor la aproape 10.000 în capitala Quito. (Sursa: Agerpres)