Germania caută soluții pentru a înlocui gazele rusești după ce livrările au fost diminuate. Utilizarea gazelor în industrie și pentru producția de energie va fi redusă, guvernul concentrându-se pe stocare gazelor înainte de venirea iernii, a anunțat joi ministerul german al economiei, scrie Deutsche Welle.

Conducte de gaze naturaleFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Pentru a se pregăti pentru sezonul rece, Germania trebuie să facă economie la gaze începând de acum, după ce Rusia a diminuat livrările.

Germania va începe să ardă mai mult lignit și huilă pentru a produce energie electrică chiar dacă executivul s-a angajat să elimine treptat centralele electrice pe cărbune până în 2038.

Producția de energie electrică via centralele de cărbune va fi temporară în timp ce Germania și-a propus să importe doar 10% din necesarul său de gaze naturale din Rusia până în vara anului 2024, față de 35% cât este acum.

Pe de altă parte, ministerul german al economiei a exclus continuarea funcționării ultimelor centrale nucleare din Germania după încheierea acestui an.

Executivul german încearcă să cumpere gaze din alte țări, iar ministrul economiei, Robert Habeck, recomandă populației să facă economie, prin coborârea temperaturii în case cu câteva grade pe timp de iarnă.

Citește mai mult pe Deutsche Welle