Mogulul presei Rupert Murdoch și actrița Jerry Hall vor divorța, scrie New York Times, citând două persoane apropiate cuplului. Cei doi se căsătoriseră în centrul Londrei în martie 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Divorțul lui Murdoch, cel de-al patrulea, este puțin probabil să modifice structura afacerilor în care acesta deține participații, care includ Fox Corp, compania-mamă a Fox News Channel și editorul Wall Street Journal.

Murdoch, în vârstă de 91 de ani, controlează News Corp și Fox Corp printr-un trust de familie cu sediul în Reno, Nevada, care deține aproximativ 40% din acțiunile cu drept de vot ale fiecărei companii.

Bryce Tom, un purtător de cuvânt al lui Murdoch, a refuzat să comenteze.

Miliardarul, a cărui valoare netă este estimată la 17,7 miliarde de dolari, a construit un imperiu mediatic, cu active pe tot globul. El a vândut studiourile de film și televiziune Fox și alte active către Walt Disney Co într-o afacere de 71,3 miliarde de dolari încheiată în martie 2019.

Murdoch a fost căsătorit anterior cu antreprenorul Wendi Deng, de care a divorțat în 2014, după 14 ani de căsnicie. Au două fiice.

S-a despărțit de a doua sa soție, Anna Murdoch Mann, o jurnalistă scoțiană cu care a avut trei copii, în 1999.

El și prima lui soție, Patricia Booker, o fostă însoțitoare de zbor cu care avea o fiică, au divorțat în 1966.