O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui front atmosferic însoţit de furtuni violente ce a succedat sâmbătă seara valului de caniculă din Franţa care a doborât recordurile maxime de temperatură în mare parte din ţară, relatează EFE și Agerpres.

Furtuni violente în FranțaFoto: Captură Youtube

Un bărbat în vârstă de 31 de ani care făcea kitesurfing pe plajele din Villiers sur Mer (Normandia, nord-vest) a murit pe loc în timpul unei furtuni după ce a fost luat de vânt şi s-a lovit de un restaurant de pe malul mării. Alte trei persoane au fost rănite.

În celebrul oraş turistic Deauville, pe coasta normandă cea mai apropiată de Paris, mii de persoane au fost nevoite să evacueze de urgenţă plaja după ce vântul a trecut de la zero la aproape o sută de kilometri la oră în câteva secunde.

În zone extinse ale ţării, temperaturile au scăzut considerabil în mai puţin de câteva ore, cu excepţia regiunii de sud-est spre care a avansat valul de caniculă.

La Biarritz (sud-vest), care sâmbătă şi-a doborât recordul absolut de temperatură cu 42,9 grade Celsius, sosirea frontului de aer rece a provocat o scădere a temperaturii la 28 de grade Celsius în doar cincisprezece minute.

Agenţia Meteo France a pus capăt alertei roşii de caniculă, iar zone extinse din ţară se află sub avertizare de furtuni puternice, inclusiv vânt, ploaie sau grindină.