Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari, de un investitor Dogecoin, care l-a acuzat că derulează o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Într-o plângere depusă joi la tribunalul federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson i-a acuzat pe Musk, compania de maşini electrice Tesla şi compania de turism spaţial SpaceX de înşelătorie, pentru că au promovat Dogecoin şi au crescut preţul criptomonedei, pentru ca apoi să lase preţul să scadă, scrie News.ro citând Reuters. Musk este CEO atât al Tesla, cât şi al SpaceX.

„În 2019, pârâţii erau conştienţi că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă au promovat-o pentru a profita de pe urma tranzacţionării acesteia”, se spune în plângere.

Reclamaţia mai afirmă că „Musk şi-a folosit poziţia de cel mai bogat om din lume pentru a opera şi manipula schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere şi distracţie”.

Plângerea adună de asemenea comentariile lui Warren Buffett, Bill Gates şi ale altora, care pun la îndoială valoarea criptomonedei.

Tesla, SpaceX şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, precizează Reuters.

Citește și: