Poliția religioasă a talibanilor din Kandahar, în sudul Afganistanului, a afișat afișe mari în oraș, susținând că femeile musulmane care nu poartă vălul integral „încearcă să arate ca niște animale", transmite AFP.

Foto:

De la revenirea lor la putere în august anul trecut, talibanii au impus o serie de restricții asupra societății civile, multe dintre acestea având ca scop subjugarea femeilor la viziunea lor fundamentalistă asupra islamului.

La începutul lunii mai, liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a emis un decret conform căruia femeile trebuie să se acopere complet în public, inclusiv pe față, în mod ideal cu burqa, un văl care acoperă întreaga față, ce are doar o deschizătură de plasă în dreptul ochilor.

Ca regulă generală, femeile ar trebui să stea acasă, a adăugat acesta luna trecută.

Săptămâna aceasta, în orașul Kandahar, locul de origine al mișcării talibane, temutul minister al promovării virtuții și al prevenirii viciilor a afișat postere mari care arată două femei cu fețele acoperite, una cu burqa, iar cealaltă cu un văl care le arată doar ochii.

"Femeile musulmane care nu poartă (vălul integral) încearcă să arate ca niște animale", se scrie pe afișele care au fost plasate în apropierea magazinelor și a marilor intersecții.

„Purtarea de haine scurte, strâmte și subțiri este, de asemenea, împotriva decretului" liderului taliban, adaugă textul.