Comisia Europeană a propus vineri ca Ucraina să devină țară candidată pentru aderarea la UE, a anunțat șefa executivului European, Ursula vond der Leyen. Decizia a fost luată fiind clar că Ucraina trebuie să realizeze mai multe reforme, a adăugat șefa Comisiei Europene.

Foto:

„Ucraina a demonstrat în mod clar aspirația și determinarea ei de a se ridica la înălțimea valorilor și standardelor europene", a declarat von der Leyen.

În timpul declarației făcute cu ocazia anunțului, von der Leyen a purtat culorile Ucrainei, un sacou galben peste o cămașă albastră.

De asemenea, Comisia Europeană a decis să acorde statutul de țară candidată și Republicii Moldova, a anunțat comisarul Virginijus Sinkevičius.

Sinkevičius a adăugat că Georgia mai are de îndeplinit unele condiții până să primească recomandarea privind candidatura de aderare la Uniunea Europeană.

Ce a mai spus șefa Comisiei Europene:

„Recomandăm, de asemenea, acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova, cu condiția ca această țară să realizeze reforme. că se află pe o cale cu adevărat pro-reformă, anticorupție și europeană. Mai are încă un drum lung de parcurs. Dar noi credem că are potențialul de a se ridica la nivelul criteriilor”.

„Georgia trebuie acum să se unească din punct de vedere politic pentru a concepe o cale clară către reforma structurală și către UE. Așadar, recomandăm ca Georgiei să i se acorde perspectiva europeană, dar să se revină și să se evalueze modul în care îndeplinește o serie de condiții înainte de a-i acorda statutul de candidată.”