Autoritățile italiene au hotărât miercuri să limiteze traficul pe celebra șoseaua de 35 de kilometri de pe Coasta Amalfitană din sudul peninsulei, după ce localnicii s-au plâns că se simt captivi în propriile case. În fiecare vară, cozi infernale se formează de-a lungul drumului cu o singură bandă și cu curbe înguste, pe care turiștii aleg să îl parcurgă cu mașina pentru priveliștile spectaculoase, potrivit CNN.

Coasta AmalfiFoto: Dreamstime.com

Coasta Amalfitană se numără printre cele mai frumoase destinații turistice din Italia, situată în sudul peninsulei, și este căutată de turiști din întreaga lume, care o parcurg cu mașina sau autocarul.

Autoritățile locale au hotărât ca în regiune traficul auto să fie restricționat, după ce localnicii s-au plâns că sunt sufocați de numărul foarte mare de mașini.

De miercuri, mașinile care au numere de înmatriculare impare pot circula în zilele cu număr impar, iar autovehiculele cu plăcuțe de înmatriculare pare vor avea voie să circule pe șosea în zilele pare.

Noile reguli, pe care autoritățile le-au amânat din cauza pandemiei, se aplică pe întreaga șosea de 35 de kilometri dintre Vietri sul Mare și Positano, până la sfârșitul sezonului cald.

Aceste reguli se aplică între orele 10:00 și 18:00 pentru întreaga lună august și în fiecare weekend în perioada 15 iunie - 30 septembrie.

Coasta Amalfitană din sudul Italiei. Sursă foto: Dreamstime.com

Cum poți ajunge pe coasta Amalfi fără mașină

Rezidenții, autobuzele publice și taxiurile nu vor fi afectate de aceste restricții, care vizează doar turiștii.

Cei care nu respectă interdicția vor fi pasibili de amendă, însă autoritățile nu au hotărât momentan cuantumul sancțiunilor.

Proprietarii pensiunilor sfătuiesc turiștii să călătorească pe coastra Amalfitană cu feribotul sau cu autobuzul, pentru că odată ajunși la destinație găsirea unui loc de parcare poate fi un adevărat calvar.

Localitățile de pe coasta Amalfitană, care se află în patrimoniul UNESCO, sunt celebre pentru casele construite în stânci.