„În vremurile în care trăim, era important pentru mine să vin să subliniez prietenia și sprijinul meu pentru România”, a transmis președintele Franței, Emmanuel Macron, în limba română, la finalul vizitei sale la baza militară NATO Mihail Kogălniceau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul a fost publicat pe twitter, după declarațiile de presă comune susținute alături de omologul său român, Klaus Iohannis.

„În vremurile în care trăim, era important pentru mine să vin să subliniez prietenia și sprijinul meu pentru România. Vom continua să susținem împreună Ucraina, să ajutăm Moldova, să acționăm pentru a ne asigura independența energetică și să construim o apărare comună”, a scris Macron, pe twitter.

Președintele Franței merge miercuri la Chișinău. Apoi, potrivit unor surse citate de presa franceză, ar urma să plece în prima sa vizită la Kiev, de la debutul invaziei rusești, alături de cancelarul Germaniei Olaf Scholz, și de premierul Italiei, Mario Draghi. Există informații potrivit cărora Klaus Iohannis li s-ar putea alătura, însă acestea nu au fost confirmate oficial.

Președintele Klaus Iohannis a scris și el, pe twitter, în limba franceză, calificând ”excelent” dialogul cu Emmanuel Macron. ”Dialog excelent cu președintele Emmanuel Macron privind Parteneriatul strategic solid. Am discutat și despre viitorul summit NATO și întărirea cooperării pe flancul estic, într-un context marcat de războiul declanșat de Rusia în Ucraina”.

(știre actualizată)

Citiți și: VIDEO Macron insistă că Rusia nu trebuie umilită: Să fim lucizi și să constatăm că noi nu suntem în război cu Rusia