O mulțime furioasă a omorât un bărbat acuzat că a încercat să răpească minori în statul Puebla (centrul Mexicului), au anunțat duminică autoritățile locale într-un comunicat, scrie AFP. "Aceasta nu este justiție, ci barbarie. Autoritățile investighează ceea ce s-a întâmplat acolo pentru a stabili cine este responsabil", se arată în comunicatul municipalității Huachinango.

Politia mexicanaFoto: Profimedia Images

Daniel Picazo, 31 de ani, a fost bătut și ars de un grup format de circa 200 de persoane, în localitatea Papatlazolco, la aproximativ 180 de kilometri de Mexico City, potrivit aceleiași surse.

Poliția a încercat să-l ajute, dar vecinii i-au oprit.

Când polițiștii au încercat să-l protejeze punându-l în interiorul unei mașini de patrulare, localnicii l-au scos afară și l-au dus cu forța pe un teren de sport unde a fost bătut, stropit cu benzină și incendiat de viu.

Cadavrul a fost recuperat abia după ce locuitorii au părăsit fața locului.

Mobilizarea populației și acuzațiile la adresa lui Picazo au pornit de pe grupuri de mesagerie telefonică, unde s-a anunțat că un presupus infractor se află în oraș pentru a răpi minori, spun polițiștii.

Victima fusese consilier al Camerei Deputaților, au confirmat oficiali ai instituției.

Acest tip de infracțiune nu este nou în Mexic. Ele apar în locuri îndepărtate, unde forțele de ordine întârzie să ajungă.

Unul dintre cele mai dramatice cazuri a avut loc în 2019, tot în Puebla, când șapte bărbați au fost bătuți și arși de vii.