Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri de artilerie, între orele 8.07 şi 11.03 a.m. ora locală, a anunţat armata sud-coreeană, transmit Reuters și Agerpres. Tirurile au provenit probabil de la lansatoare multiple de rachete multiple şi au urmat "mai multe traiectorii", se menţionează într-un comunicat al Statului major interarme sud-coreean, care nu oferă detalii exacte privind numărul şi originea proiectilelor.

Kim Jong-un la lansarea unei ICBM nord-coreeneFoto: KCNA / UPI / Profimedia Images

"Intensificându-şi monitorizarea şi vigilenţa, Coreea de Sud şi SUA cooperează îndeaproape şi îşi menţin ferm starea de pregătire", se adaugă în comunicat.

Tirurile vin a doua zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiectivele Phenianului privind întărirea puterii militare şi extinderea cercetării militare pentru apărarea drepturilor suverane ale ţării, în concluziile reuniunii plenare a comitetului central al Partidului muncitoresc coreean desfăşurate săptămâna trecută, adaugă Reuters.

Sâmbăta trecută, Coreea de Nord a lansat în interval de o oră nu mai puţin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia est, către Marea Japoniei.