Mii de demonstranți s-au adunat sâmbătă la Washington, D.C. și în statele americane, cerând parlamentarilor să adopte o legislație menită să pună capăt violenței cu armele după masacrul de luna trecută la o școală primară din Texas, relatează Reuters.

March for Our Lives (MFOL), grupul fondat de studenții supraviețuitori ai masacrului din 2018 de la un liceu din Parkland, Florida, a declarat că a planificat peste 450 de mitinguri pentru sâmbătă, inclusiv la New York, Los Angeles și Chicago.

În Washington, sute de oameni se adunau constant la National Mall, lângă Monumentul Washington, în ciuda unei ploi slabe.

Marșul organizației din 2018 la Washington, la câteva săptămâni după ce 17 persoane au fost ucise la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, a adus sute de mii de oameni în capitala SUA pentru a face presiuni asupra Congresului să ia măsuri legislative, deși opoziția republicană a împiedicat în Senatul SUA orice noi proiecte legislative care aducă limitări cu privire la arme.

Președintele american Joe Biden, un democrat care la începutul acestei luni a cerut Congresului să interzică armele de asalt, să extindă verificările și să pună în aplicare alte măsuri de control al armelor, a declarat că sprijină protestele de sâmbătă.