Ministerul Turismului se așteaptă ca între 5,5 milioane și șase milioane de turiști să viziteze Bulgaria în această vară, a declarat ministrul Hristo Prodanov într-o conferință de presă ținută sămbătă, zi care marchează deschiderea „simbolică” a sezonului.

Hoteluri de la Nisipurile de Aur din BulgariaFoto: DreamsTime

Vizitatorii cei mai mulți vin din Polonia, Ungaria, România, Germania, Marea Britanie, Serbia, Cehia și Israel, a spus el.

„Ne așteptăm ca și bulgarii să rămână pe litoralul nostru în această vară, a mai spus Prodanov. „Vrem să transmitem un mesaj clar că oferim condiții excelente pentru recreere și că suntem o destinație sigură – Marea noastră Neagră este o zonă sigură și pașnică și avem o tradiție lungă de calitate și ospitalitate în turism”, a adăugat spus el.

Prodanov a spus că este optimist cu privire la sezonul de vară , în ciuda crizelor din ultimii ani. El a adăugat că promovarea tuturor tipurilor de turism ar trebui să fie prioritară. „Alături de turismul tradițional de mare și de iarnă, este extrem de important pentru noi să folosim potențialul turismului cultural, al turismului balnear, al turismului vinicol și culinar, al turismului medical”, a spus Prodanov.

Evenimentul de sămbătă s-a desfășurat la Nisipurile de Aur, unde oficialii bulgari au prezentat stațiunea celor peste 30 de șefi de misiuni diplomatice acreditate în Bulgaria, în încercarea de a încuraja locuitorii respectivelor state să viziteze Bulgaria.