Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, spune că este imposibil să tragă concluzii cu privire la impactul sancțiunilor occidentale în această etapă, situația fiind incertă, transmite Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Până acum, efectele sancțiunilor sunt mai puțin acute decât ne temeam. Acest lucru arată și capacitatea companiilor de a se adapta. Dar este prematur să spunem că efectul deplin al sancțiunilor s-a manifestat”, a declarat Elvira Nabiullina, președintele Băncii Centrale a Rusiei, într-un briefing, la care a anunțat și scăderea ratelor dobânzilor la nivelul de dinainte de război.

”Situația este incertă, situația este în derulare și situația restructurării structurale a economiei noastre, a capacității acesteia de a se reconstrui, este tot un proces, așa că este prematur să tragem concluzii aici”, a spus Nabiullina.

Ea a mai spus că Moscova pregătește o posibilă contestare juridică a sancțiunilor UE, în special a în privința depozitelor Băncii Centrale, fără a oferi detalii, dar a recunoscut că o astfel de provocare ”nu ar fi ușoară”.