Procurorii americani au declarat miercuri că R. Kelly, cântăreţ american R&B cu mai multe discuri de platină, merită peste 25 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru trafic sexual, relatează Reuters și Agerpres.

R. Kelly in timpul procesuluiFoto: Antonio Perez / Associated Press / Profimedia Images

În cadrul unor proceduri juridice la tribunalul federal din Brooklyn, procurorii au declarat că R. Kelly, în vârstă de 55 de ani, şi-a folosit timp de peste un sfert de secol statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex, demonstrând o „desconsiderare crudă” faţă de victimele sale şi fără a da dovadă de remuşcare.

„Deceniile de infracţiuni ale inculpatului, par într-adevăr să fi fost alimentate de narcisism şi de credinţa că prin talentul său muzical era absolvit de orice necesitate de a-şi conforma comportamentul - indiferent cât de prădător, dăunător, umilitor sau abuziv era pentru alţii - restricţiilor impuse de lege”, au declarat procurorii.

Kelly, al cărui nume complet este Robert Sylvester Kelly, se confruntă cu un termen minim obligatoriu de 10 ani la pronunţarea sentinţei, pe 29 iunie, după un proces care a durat mai bine de 3 ani.

Jennifer Bonjean, avocata lui Kelly, a declarat că el ar trebui să fie închis pentru o perioadă mai mică de 14 ani, adăugând că va explica luni, în cadrul unor proceduri juridice, de ce „istoria şi caracteristicile” sale justifică o sentinţă mai scurtă comparativ cu cea vizată de procurori.