Unele zone din Shanghai au început să impună joi noi măsuri de izolare, iar locuitorilor din districtul Minhang li s-a ordonat să rămână acasă timp de două zile, în încercarea de a controla riscurile de transmitere a COVID-19, transmite Reuters.

Vocile disperării din ShanghaiFoto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

Minhang, în care locuiesc peste 2 milioane de persoane, va efectua teste de acid nucleic pentru toți rezidenții pe 11 iunie, iar restricțiile vor fi ridicate odată ce testele vor fi finalizate, a precizat guvernul pe contul său WeChat.

Shanghai a raportat miercuri patru noi cazuri simptomatice confirmate de COVID-19, toate în zone aflate deja în carantină. Niciunul dintre noile cazuri nu a fost în districtul Minhang.

Săptămâna trecută, Shanghai a ieșit dintr-o carantină de două luni la nivelul întregului oraș, dar unele complexuri rezidențiale au fost din nou sigilate, în timp ce autoritățile continuă să aplice o politică „dinamică zero-COVID", care vizează închiderea lanțurilor de transmitere cât mai curând posibil.

Acest lucru înseamnă că autoritățile aplică rapid restricții de deplasare și obligații de testare în zonele în care locuiesc sau pe care le-au vizitat nu numai cazurile pozitive, ci și contactele lor apropiate.

Mai multe autorități guvernamentale la nivel de stradă au emis notificări care spun că rezidenții vor fi supuși la două zile de izolare și alte 12 zile de testare riguroasă începând de joi.

Potrivit anunțurilor din cel puțin trei cartiere din Shanghai, locuitorii vor fi supuși la cinci runde de teste obligatorii care se vor încheia pe 23 iunie și vor fi ținuți în casă până sâmbătă.

Garduri verzi și panouri roșii din lemn au apărut în ultima săptămână pe străzi din apropierea acestor cartiere, blocând rezidenții înăuntru și declanșând o nouă furie publică.

Zhao Dandan, directorul adjunct al comisiei de sănătate din Shanghai, a declarat marți, în cadrul unei ședințe de informare, că orașul va continua să aplice restricții chiar și în zonele care nu au fost identificate ca fiind „cu risc ridicat".